• Kezdőlap
  • 6 órás sörfőző tanfolyam és bemutató

6 órás sörfőző tanfolyam és bemutató

Kézműves sörfőző tanfolyam: készíts velünk biosört és biomalátaitalt (6 órás)


Miért válaszd a Serbárium tanfolyamát?

-kizárólag bioalapanyagokból főzünk, melyek nem csak finomak és egészségesek, de előállításuk során kiemelten ügyelnek a környezet védelmére

- a sörfőzéssel minden alkalommal más sörkülönlegesség főzésén keresztül ismerkedhetsz meg: júliusban egy fűszeres de könnyed belga búza („witbier”), augusztusban egy francia Biere de Garde („french saison”), míg a szeptemberben egy skót 60 shillinges („Skót ale”) főzése szerepel a menüben

- a sör mellett a malátaital készítést is kipróbálhatod, amely sportolóknak, betegeknek és fejlődésben lévőknek különösen ajánlott, egészséges ital

- tanfolyamunkon nem csak többfajta sörkülönlegességet kóstolhatsz, de megismerkedhetsz a komlóteával és a sörtörkölyből készült sütikkel is

- a tanfolyam végén nem csak élményekkel receptekkel és oklevéllel leszel gazdagabb, de az általad lepalackozott és felcímkézett malátaitalt haza is viheted!

- A tanfolyamon valóban szakértőtől tanulhatsz: dr. Bálint András Ferenc nem csak az első hazai dedikált biosörfőző, diplomás sörmester és blogger, de az ő nevéhez fűződik a gerillaként főzött Craftwell Kincsünk biosör megalkotása is. Olvass utána itt!

Tanfolyam időpontok és tematika


Részletes információk a tanfolyamról

A tanfolyam díja:

6 órás: 14 990 Ft/fő

Mit tartalmaz a díj?

6 órás tanfolyam: oktatás és KÖZÖS SÖR ÉS MALÁTAITAL-FŐZÉS, sörkóstolás, kávé, ásványvíz és rágcsálnivaló, EBÉD, oklevél, ajándék sörkóstoló pohár és lepalackozott malátaital.

Tanfolyam helyszíne

Százhalombatta városközpont, Ebatta Kultúrkocsma és Pizzéria emeleti nagyterme (2440 Százhalombatta, Damjanich u. 16, 2440 )

Tanfolyam időpontok

 Az aktuális időpontokról a webshopban tájékozódhatsz.

Jelentkezés és fizetés

Jelentkezni kizárólag a webshopban lehet, itt: Jelentkezés

A webshopban ajándékkupon-beváltással vagy bankkártyával lehet fizetni,  de készpénzes fizetésre a tanfolyam helyszínén is lehetőség van. 

A tanfolyam megrendezésének a feltétele minimum 6 fő előzetes jelentkezése. A tanfolyamra maximum 20 fő jelentkezhet.


Jelentkezési határidő:

A  szombati tanfolyamokra a tanfolyamot megelőző hét szombat éjfélig van lehetőség jelentkezni.

Hogyan zajlik a tanfolyam?


6 órás tanfolyam:


- Az elméleti részben elmeséljük, hogy miért fontos a bioalapanyagok használata, mit jelent az öko-szemléletű sörfőzés, és miért egészséges a biosör, a biomalátaitalok és komlóitalok fogyasztása.

Végigmegyünk a sörfőzés elméletén, bemutatjuk videók és képek segítségével az otthoni sörfőzés folyamatát, és természetesen az alapanyagok, és a sörfőzéshez szükséges eszközök is bemutatásra kerülnek.


- Az elméleti bevezető után a malátaroppantással és az alapanyagok kimérésével majd a becefrézéssel indul a nap. A 6 órás tanfolyamon a résztvevők két főzésben is részt vehetnek: Braumeister sörfőzőgépekkel főzünk biomalátaitalt és egy biosör-különlegességet is: júliusban egy fűszeres, de könnyed belga búzasört („witbier”), augusztusban egy francia Biere de Garde-ot („french saison”), míg a szeptemberben egy skót 60 shillinges-t („skót ale”) főzünk közösen. A malátaitalhoz megtervezheted és elkészítheted a címkét, és palackozhatsz is.


- Kóstolunk biosöröket, malátaitalt, komlóteát és sörtörkölyből készült sütit.


- A tanfolyam végén nem csak élményekkel receptekkel és oklevéllel leszel gazdagabb, de megajándékozunk egy sörkóstoló pohárral, és az általad lepalackozott és felcímkézett malátaitalt is hazaviheted!

Ne maradjon le róla!

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és elsőként fog értesülni A Serbárium Webáruház soha vissza nem térő akcióiról!

Az Adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elofogadom