Sörfőző tanfolyam és bemutató

FONTOS: Ha nem szeretnél lemaradni, iratkozz fel a hírlevelünkre!


Sörfőző tanfolyam az Etyeki Sörmanufaktúra teraszán: készíts velünk sörkülönlegességet (4 órás tanfolyam)


Tanfolyamunkról mondták:

"Remekül éreztem magam, elrepült a nap. És közben megtanultam sok mindent, de leginkább azt, hogy a házi sörfőzés tényleg egyszerű - kezdő szinten :) És hogy a házi sör tényleg sokkal jobb, mint a "gyári" :)"

 

"Mindenképp ajánlom akár csapat építő szempontból is, mert ez egy olyan élmény amit évek múltán is tud emlegetni az ember. Nem mellesleg amikor az ember elmeséli hol járt mindenkinek le esik az álla." SzB, Tatabánya

 

"Nagyon sok információ jut el a sörfőzést tanulni vágyóknak. Olyan információkra tehetnek szert amit csak egy ilyen tanfolyamon szerezhetnek meg. Részemről nagyon sokat kutakodtam az interneten, de az elmaradt kérdésekre a választ ezen tanfolyamon találtam meg."  F. L. Zsolt Erdély, Küküllőkeményfalva

 Miért válaszd a Serbárium tanfolyamát?

- a sörfőzéssel mindig  egy sörkülönlegesség főzésén keresztül ismerkedhetsz meg;

- nem csak az otthoni sörfőzéssel, de az Etyeki Sörmanufaktúra főzőházában a kisüzemi sörfőzéssel is megismerkedhetsz;

- a sör mellett a malátaital készítéséről is beszélünk, amely sportolóknak, betegeknek és kismamáknak különösen ajánlott, egészséges ital;

- tanfolyamunkon nem csak többfajta sörkülönlegességet kóstolhatsz, de megismerkedhetsz a komlóteával és a sörtörkölyből készült sütikkel is;

- a tanfolyam végén nem csak élményekkel, receptekkel és oklevéllel leszel gazdagabb, de ezután otthon fogod érezni magad a sörök között, sőt, a sörkóstolás és sörcsapolás "művészetét" is el fogod sajátítani;

- A tanfolyamon valóban szakértőtől tanulhatsz: dr. Bálint András Ferenc nem csak az első hazai dedikált biosörfőző, diplomás sörmester, de az ő nevéhez fűződik a gerillaként főzött Craftwell Kincsünk biosör megalkotása is. 

Tanfolyam időpontok és tematika


Részletes információk a tanfolyamról

A tanfolyam díja:

19 990 Ft/fő

(Fontos infó: a 2021.06.20 előtt 14 990 Ft-ért vásárolt, be nem váltott kuponok névértékét 19 990 Ft-ra növeltük, így egy az egyben beválthatók a tanfolyamra)


Mit tartalmaz a díj?

- részvétel a 4 órás sörfőzésen, mely tartalmaz egy 1 órás főzdelátogatást az Etyeki Sörmanufaktúrában;

 - 5-6 kézműves sör kóstolása, kétfogásos ebéd (egytálétel és desszert), korlátlan szóda, szörp és kávéfogyasztás;

- ajándék sörkóstoló pohár;

- a tanfolyam anyaga (pdf) + sör és malátareceptek (pdf);

- ÚJ a 2022 őszi tanfolyamokra: kis sörfőző könyv (elektronikus formátumban)

- névre szóló és aláírt oklevél a részvételről


Tanfolyam helyszíne

Etyeki Sörmanufaktúra Sörterasz, Etyek, Kolumbusz u. 1.


Tanfolyam időpontok

 Az aktuális időpontokról a webshopban tájékozódhatsz.


Jelentkezés és fizetés

Jelentkezni kizárólag a webshopban lehet, itt: Jelentkezés

A webshopban ajándékkupon-beváltással vagy bankkártyával lehet fizetni,  de készpénzes fizetésre a tanfolyam helyszínén is lehetőség van. A 14 990 Ft-os még be nem váltott kuponok névértékét 19 990 Ft-ra növeltük, így egy az egyben beválthatóak.

A tanfolyam megrendezésének a feltétele minimum 6 fő előzetes jelentkezése. A tanfolyamra maximum 25 fő jelentkezhet.


Jelentkezési határidő:

A  szombati tanfolyamokra a tanfolyamot megelőző hét szombat éjfélig van lehetőség jelentkezni, vagy ameddig a tanfolyam elérhető a webshopban.

Hogyan zajlik a tanfolyam?


-- Az elméleti részben elmeséljük, hogy mit jelent az öko-szemléletű sörfőzés, miért egészséges a biosör, a maláta- és komlóitalok fogyasztása. Elmagyarázzuk, hogy mi a különbség a nagyüzemi-kisüzemi sörök között, és mit jelent a kézműves, illetve craft sörfőző szemlélet.

- Végigmegyünk a sörfőzés elméletén, bemutatjuk az otthoni sörfőzés folyamatát és megismerkedünk a kisüzemi sörfőzés technológiájával is. Az alapanyagok (maláta, komló, élesztő), és a sörfőzéshez szükséges eszközök is bemutatásra kerülnek. 

- Az elméleti bevezető után a malátaroppantással és az alapanyagok kimérésével majd a becefrézéssel indul a nap. A 6 órás tanfolyamon mindig egy sörkülönlegességet - pl. belga witbier-t, düsseldorfi altbier-t  - főzünk közösen, egy 20 literes Speidel Braumeister sörfőzőgéppel. Az idő rövidsége miatt egy rövidített receptet főzünk. A sörfőzésre otthon az előkészületekkel kb. 6-8 órát kell szánni:-)

- Kóstolunk 5-6 kisüzemi sört az Etyeki Sörmanufaktúra kínálatából,  komlóteát és sörtörkölyből készült süteményt. Sörkóstolásnál nem csak arra térünk hogy melyik sörtípust hogyan kell szervírozni és kóstolni, de szót ejtünk az ízhibákról is.

Természetesen azt is megmutatjuk, hogyan kell csapolni a sört, és ha kedved van, csapolhatsz magadnak!

- A jó hangulatot és szakmai színvonalat: dr. Bálint András Ferenc garantálja, aki nem csak az első hazai dedikált biosörfőző, diplomás sörmester, de az ő nevéhez fűződik a gerillaként főzött Craftwell Kincsünk biosör megalkotása is. 

Ne maradjon le róla!

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és elsőként fog értesülni A Serbárium Webáruház soha vissza nem térő akcióiról!

Az Adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elofogadom