Ale - Bavaria Mandarina Ale

Bavaria Mandarina-Ale – 20 liter kész sörhöz

Balling: 12, EBC: 7.7, IBU: 20.2, Cefrézés + komlóforralás: 150 perc

(Ha más mennyiséget szeretne főzni, arányosan többet vagy kevesebbet használjon az alapanyagokból)

Alapanyagok

23 l cefrézővíz + kb. 4 l máslóvíz

4,0 kg Bécsi maláta

0,3 kg Carahell

0,2 kg Búzamaláta

12 g Perle komló (9,8 % alfasav)

10 g Bavaria Mandarina komló (10 % alfasav)

1 csomag (11,5 g) Safale US-05 élesztő

Cefrézési eljárás

1.      38 °C › becefrézés

2.      52 °C › 0 min

3.      62 °C › 40 min

4.      72 °C › 25 min

5.      78 °C › 10 min

Komlóforralás › 75 min

Komlóadagolás

12 g Perle › 65 perccel a forralás vége előtt

5 g Mandarina Bavaria › 40 perccel a forralás vége előtt

5 g Mandarina Bavaria › a forralás leállítását követően

Készsör várható extrakttartalom:

121 Balling° 21 Liter kész sör esetén

Főerjedés

Kb 1 hét 22 °C-on

Utóerjedés/érlelés

Palackozást követően 2–3 napig hagyjuk szobahőn, hogy az élesztő megerősödjön, azután 3–4 hétig érleljük 5 °C-on, hűtőszekrényben

Ne maradjon le róla!

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és elsőként fog értesülni A Serbárium Webáruház soha vissza nem térő akcióiról!

Az Adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elofogadom