- Kezdőlap
- Ale - Bavaria Mandarina Ale
Ale - Bavaria Mandarina Ale
Bavaria Mandarina-Ale – 20 liter kész sörhöz
Balling: 12, EBC: 7.7, IBU: 20.2, Cefrézés + komlóforralás: 150 perc
(Ha más mennyiséget szeretne főzni, arányosan többet vagy kevesebbet használjon az alapanyagokból)
Alapanyagrendelés ezen a linken: sörfőzés alapanyagok
Alapanyagok
23 l cefrézővíz + kb. 4 l máslóvíz
4,0 kg Bécsi maláta
0,3 kg Carahell
0,2 kg Búzamaláta
12 g Perle komló (9,8 % alfasav)
10 g Bavaria Mandarina komló (10 % alfasav)
1 csomag (11,5 g) Safale US-05 élesztő
Cefrézési eljárás
1. 38 °C › becefrézés
3. 62 °C › 40 min
4. 72 °C › 25 min
5. 78 °C › 10 min
Komlóforralás › 75 min
Komlóadagolás
12 g Perle › 65 perccel a forralás vége előtt
5 g Mandarina Bavaria › 40 perccel a forralás vége előtt
5 g Mandarina Bavaria › a forralás leállítását követően
Készsör várható extrakttartalom:
121 Balling° 21 Liter kész sör esetén
Főerjedés
Kb 1 hét 22 °C-on
Utóerjedés/érlelés
Palackozást követően 2–3 napig hagyjuk szobahőn, hogy az élesztő megerősödjön, azután 3–4 hétig érleljük 5 °C-on, hűtőszekrényben