Ale - Szedres-búzás Ale

Szedres-búzás-Ale – 20 liter kész sörhöz

Balling: 12, EBC: 2.1, IBU: 23.7, cefrézés + komlóforralás: 140 perc

(Ha más mennyiséget szeretne főzni, arányosan többet vagy kevesebbet használjon az alapanyagokból)

Alapanyagok

23 l cefrézővíz + kb. 4 l máslóvíz

4,2 kg Pilsner maláta

0,3 kg Búzamaláta

1,1 kg friss feketeszeder

38 g Hallertauer komló (8 % alfasav)

1 csomag (11,5 g) Safbrew WB_06 élesztő

Cefrézési eljárás

1.      60 °C › becefrézés

2.      63 °C › 10 min

3.      72 °C › 40 min

4.      78 °C › 10 min

Komlóforralás › 80 min

Komlóadagolás

15 g Hallertauer › 70 perccel a forralás vége előtt

23 g Hallertauer › 10 perccel a forralás vége előtt

400 g Feketeszeder 5 perccel a forralás vége előtt

Készsör várható extrakttartalom:

12 Balling° 21 Liter kész sör esetén

Főerjedés

Kb 1 hét 22 °C-on, 700 g feketeszedret adjuk a sörléhez az erjesztés kezdetekor

Utóerjedés/érlelés

Palackozást követően 2–3 napig hagyjuk szobahőn, hogy az élesztő megerősödjön, azután 3–4 hétig érleljük 5 °C-on, hűtőszekrényben

Ne maradjon le róla!

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és elsőként fog értesülni A Serbárium Webáruház soha vissza nem térő akcióiról!

Az Adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elofogadom