- Kezdőlap
- Ale - Első söröm: SMSH Mandarina Bavaria ale
Ale - Első söröm: SMSH Mandarina Bavaria ale
SMSH Mandarina Bavaria ale – 20 liter kész sörhöz
Balling: 12, EBC: 2.0, IBU: 46.5, cefrézés + komlóforralás: 160 perc
(Ha más mennyiséget szeretne főzni, arányosan többet vagy kevesebbet használjon az alapanyagokból)
Alapanyagrendelés ezen a linken: sörfőzés alapanyagok
Alapanyagok
23 l cefrézővíz + kb. 4 l máslóvíz
4,8 kg Pilsner maláta
60 g Mandarina Bavaria (9,3 % alfasav)
1 csomag (11,5 g) Safale US-05 élesztő
Cefrézési eljárás
1. 60 °C › becefrézés
2. 67 °C › 90 min
3.
Komlóforralás › 70 min
Komlóadagolás
28 g Mandarina Bavaria › 65 perccel a forralás vége előtt
16 g Mandarina Bavaria › 40 perccel a forralás vége előtt
16 g Mandarina Bavaria › a forralás leállítását követően
Készsör várható extrakttartalom:
12 Balling° 21 Liter kész sör esetén
Főerjedés
Kb 1 hét 22 °C-on
Utóerjedés/érlelés
Palackozást követően 2–3 napig hagyjuk szobahőn, hogy az élesztő megerősödjön, azután 3–4 hétig érleljük 5 °C-on, hűtőszekrényben