• Kezdőlap
  • Ale - Első söröm: SMSH Mandarina Bavaria ale

Ale - Első söröm: SMSH Mandarina Bavaria ale

SMSH Mandarina Bavaria ale – 20 liter kész sörhöz


Balling: 12, EBC: 2.0, IBU: 46.5, cefrézés + komlóforralás: 160 perc

(Ha más mennyiséget szeretne főzni, arányosan többet vagy kevesebbet használjon az alapanyagokból)

Alapanyagok

23 l cefrézővíz + kb. 4 l máslóvíz

4,8 kg Pilsner maláta

60 g Mandarina Bavaria (9,3 % alfasav)

1 csomag (11,5 g) Safale US-05 élesztő

Cefrézési eljárás

1.      60 °C › becefrézés

2.      67 °C › 90 min

3.     

Komlóforralás › 70 min

Komlóadagolás

28 g Mandarina Bavaria › 65 perccel a forralás vége előtt

16 g Mandarina Bavaria › 40 perccel a forralás vége előtt

16 g Mandarina Bavaria › a forralás leállítását követően


Készsör várható extrakttartalom:

12 Balling° 21 Liter kész sör esetén

 

Főerjedés

Kb 1 hét 22 °C-on

Utóerjedés/érlelés

Palackozást követően 2–3 napig hagyjuk szobahőn, hogy az élesztő megerősödjön, azután 3–4 hétig érleljük 5 °C-on, hűtőszekrényben

Ne maradjon le róla!

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és elsőként fog értesülni A Serbárium Webáruház soha vissza nem térő akcióiról!

Az Adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elofogadom