- Kezdőlap
- Sörreceptek
Sörreceptek
Sört főznél? Hiányzik egy jó recept? Itt többet is találsz! Az alapanyagokat pedig rendeld meg a partner webshopunkban (link a receptleírásoknál)!
Első sörét főzné? Akkor ne bonyolítsuk túl! Ez egy kiváló aromás ale sör végtelenül egyszerű receptje: télen-nyáron elkészíthető, szobahőn erjeszthető felső erjesztésű sör, egy maláta, egy komló (=SMSH: single malt single hop), egylépcsős cefrézés - el sem lehet rontani!
Balling: 12, EBC: 2.0, IBU: 46.5, cefrézés + komlóforralás: 160 perc
Bavaria Mandarina Ale - kellemes könnyed, aromás ale egy újonann, kifejezetten craft főzdék számára nemesített német komlóval
Balling: 12, EBC: 7.7, IBU: 20.2, Cefrézés + komlóforralás: 150 perc
India Pale Ale, azaz IPA - a craft sörforradalom ikonikus söre, brutál keserű, erős, testes, illatos: minden benne van, ami egy mainstream bolti sörből hiányzik. És nem is olyan nehéz otthon elkészíteni...
Balling: 12, EBC: 5.2, IBU: 103.5, cefrézés + komlóforralás: 185 perc
Egyik kedvenc sajátfejlesztésű receptem (Dr.Bálint): könnyed, természetesen savanykás, frissítő sör, melyet szószerint szétkapkodtak a fiúk és a lányok is egy 2021-es esküvőn, ahol először kóstoltattuk.
Fekete ribiszke szörpöt készít a családban valaki? Nehogy kidobd a préselés után visszamaradó gyümölcstörkölyt - Sörbe vele! Kiváló nyári frissítő, kellemesen savanyú, zamatos sör, búzabeütéssel - itt a recept!
Balling: 10.5, EBC: 2.5, IBU: 10.2, cefrézés + komlóforralás: 195 perc
Szereti a dél-német búzasört? Akkor ezt a receptet kell lefőzni! Egyszerű, tökéletes, klasszikus búzasör!
Balling: 12, EBC: 2.5, IBU: 10.2, cefrézés + komlóforralás: 145 perc
Egy különleges búzasörre vágyik? Több illat, több test, egy kis IPA-s illatos beütés? 4 maláta, 3 komló = hatalmas élmény. Ez az Ön receptje!
Balling: 12, EBC: 5.6, IBU: 15.5, cefrézés + komlóforralás: 165 perc
Érik a kertben a friss szeder? Sörbe vele! Frissgyümölcsös, zamatos sör, búzabeütéssel - itt a recept!
Balling: 12, EBC: 2.1, IBU: 23.7, cefrézés + komlóforralás: 140 perc
Pils - a legelterjedt sörtípus a világon, amit lehet, jól is csinálni! Egy szuper pils, kellemes keserűséggel. Itt a recept, hajrá!
Balling: 12, EBC: 2.1, IBU: 34.1, cefrézés + komlóforralás: 155 perc
Szereti a cseh söröket? - Akkor ez az Ön receptje! Testes, krémes habbal rendelkező ivósör, visszafogott keserűséggel.
Balling: 12, EBC: 6.8, IBU: 14.5, cefrézés +komlóforralás: 155 perc
A Festbier-ek ünnepi alkalmakra készült sörök, melyekre a magasabb alkoholtartalom, a mély borostyán szín, a testesség és a sűrű krémes hab jellemző. Kiváló sör egy kellemes nap megkoronázásához!
Balling: 12, EBC: 7.0, IBU: 17.1, cefrézés + komlóforralás: 155 perc
Rauchbier = Füstös (smoked) sör. Ha szereti a füstös aromás whiskey-ket, ezért a "smoked" sörért is rajongani fog! Speciális füstölt malátával készített, alsóerjesztésű, testes ital.
Balling: 12, EBC: 8.6, IBU: 13.1, cefrézés + komlóforralás: 135 perc
Valami igazán különlegesre vágyik? Mondjuk egy 17 Ballingos, magas alkoholtartalmú tölgyfaágyon érlelt Bock sör megfelelne? Hajrá!
Balling: 17, EBC: 12.4, IBU: 19.7, Cefrézés+komlóforralás: 165 perc