Ale - Fekete ribiszkés-búzás-Ale

Fekete ribiszkés-búzás-Ale – 20 liter kész sörhöz

Balling: 10.5, EBC: 2.5, IBU: 10.2, cefrézés + komlóforralás: 195 perc

(Ha más mennyiséget szeretnél főzni, arányosan többet vagy kevesebbet használj az alapanyagokból)

Alapanyagrendelés ezen a linken: sörfőzés alapanyagok

Alapanyagok

23 l cefrézővíz + kb. 4 l máslóvíz

2.5 kg Pilseni maláta

2.5 kg Búzamaláta

7 kg friss feketeszeder-velő (kipréselt fekete szeder), természetesen kevesebbet és többet is lehet belerakni

10 g Hallertau Blanc komló (10 % alfasav)

1 csomag (11,5 g) Fermentis Safbrew WB_06 élesztő

Cefrézési eljárás

1.      38 °C › becefrézés

2.      52 °C › 15 min

3.      63 °C › 50 min

4.      73 °C › 15 min

5.      78 °C › 20 min

Komlóforralás › 80 min

Komlóadagolás

10 g Hallertaue Blanc › 70 perccel a forralás vége előtt


Készsör várható extrakttartalom:

10.5 Balling° kb. 23 liter kész sör esetén

Főerjedés + Fekete ribiszke velő hozzáadás

22 °C-on, 7 kg fekete ribiszkét adjuk a sörléhez az erjesztés 3. - 4. napján, majd még minimum 3-4 napig hagyjuk erjedni. 

Utóerjedés/érlelés

1 hétig 20 fokon, majd 3 hétig érleljük 6-8 °C-on, hűtőszekrényben

Ne maradjon le róla!

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és elsőként fog értesülni A Serbárium Webáruház soha vissza nem térő akcióiról!

Az Adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elofogadom