Láger - Pilsner

Pilsner – 20 liter kész sörhöz

Balling: 12, EBC: 2.1, IBU: 34.1, cefrézés + komlóforralás: 155 perc

(Ha más mennyiséget szeretne főzni, arányosan többet vagy kevesebbet használjon az alapanyagokból)

Alapanyagrendelés ezen a linken: sörfőzés alapanyagok

Alapanyagok

23 l cefrézővvíz + kb. 4 l máslóvíz

4,0 kg Pilsner maláta

0,5 kg Búzamaláta

80 g Tettnanger komló (4,2 % alfasav)

1 csomag (11,5 g) Saflager S-23 vagy Saflager W34/70 élesztő

 

Cefrézési eljárás

1.      38 °C › becefrézés

2.      52 °C › 0 min

3.      63 °C › 40 min

4.      73 °C › 25 min

5.      78 °C › 10 min

Komlóforralás › 80 min

Komlóadagolás

60 g Tettnanger › 70 perccel a forralás vége előtt

20 g Tettnanger › 10 perccel a forralás vége előtt

 

Készsör várható extrakttartalom:

12 Balling° 21 Liter kész sör esetén

 

Főerjedés

Kb 1 hét 12 °C-on

 

Utóerjedés/érlelés

Palackozást követően 2–3 napig hagyjuk szobahőn, hogy az élesztő megerősödjön, azután 3–4 hétig érleljük 5 °C-on, hűtőszekrényben

Ne maradjon le róla!

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és elsőként fog értesülni A Serbárium Webáruház soha vissza nem térő akcióiról!

Az Adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elofogadom