- Kezdőlap
- Láger - Pilsner
Láger - Pilsner
Pilsner – 20 liter kész sörhöz
Balling: 12, EBC: 2.1, IBU: 34.1, cefrézés + komlóforralás: 155 perc
(Ha más mennyiséget szeretne főzni, arányosan többet vagy kevesebbet használjon az alapanyagokból)
Alapanyagrendelés ezen a linken: sörfőzés alapanyagok
Alapanyagok
23 l cefrézővvíz + kb. 4 l máslóvíz
4,0 kg Pilsner maláta
0,5 kg Búzamaláta
80 g Tettnanger komló (4,2 % alfasav)
1 csomag (11,5 g) Saflager S-23 vagy Saflager W34/70 élesztő
Cefrézési eljárás
1. 38 °C › becefrézés
2. 52 °C › 0 min
3. 63 °C › 40 min
4. 73 °C › 25 min
5. 78 °C › 10 min
Komlóforralás › 80 min
Komlóadagolás
60 g Tettnanger › 70 perccel a forralás vége előtt
20 g Tettnanger › 10 perccel a forralás vége előtt
Készsör várható extrakttartalom:
12 Balling° 21 Liter kész sör esetén
Főerjedés
Kb 1 hét 12 °C-on
Utóerjedés/érlelés
Palackozást követően 2–3 napig hagyjuk szobahőn, hogy az élesztő megerősödjön, azután 3–4 hétig érleljük 5 °C-on, hűtőszekrényben