Láger - Rauchbier

Rauchbier – 20 liter kész sörhöz

Balling: 12, EBC: 7.0, IBU: 17.1, cefrézés + komlóforralás: 135 perc

(Ha más mennyiséget szeretne főzni, arányosan többet vagy kevesebbet használjon az alapanyagokból)

Alapanyagrendelés ezen a linken: sörfőzés alapanyagok

Alapanyagok

23 l cefrézővíz + kb. 4 l máslóvíz

2,70 kg Müncheni maláta

1,35 kg Füstös (smoked/rauch) maláta

0,45 kg Carapils

25 g Hallertauer komló (4,2 % alfasav)

1 csomag (11,5 g) Saflager W34/70 élesztő

 

Cefrézési eljárás

1.      60 °C › becefrézés

2.      63 °C › 20 min

3.      73 °C › 30 min

4.      78 °C › 5 min

Komlóforralás › 80 min

Komlóadagolás

20 g Hallertauer › 70 perccel a forralás vége előtt

5 g Hallertauer › 55 perccel a forralás vége előtt

 

Készsör várható extrakttartalom:

12 Balling° 21 Liter kész sör esetén

 

Főerjedés

Kb 1 hét 12 °C-on

 

Utóerjedés/érlelés

Palackozást követően 2–3 napig hagyjuk szobahőn, hogy az élesztő megerősödjön, azután 3–4 hétig érleljük 5 °C-on, hűtőszekrényben

Ne maradjon le róla!

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és elsőként fog értesülni A Serbárium Webáruház soha vissza nem térő akcióiról!

Az Adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elofogadom