Ale - Búzasör 38 Speciál

Búza 38 Speciál– 20 liter kész sörhöz

Balling: 12, EBC: 5.6, IBU: 15.5, cefrézés + komlóforralás: 165 perc

(Ha más mennyiséget szeretne főzni, arányosan többet vagy kevesebbet használjon az alapanyagokból)

Alapanyagrendelés ezen a linken: sörfőzés alapanyagok

Alapanyagok

23 l cefrézővíz + kb. 4 l máslóvíz

2,0 kg Búzamaláta

1,0 kg Bécsi maláta

1,0 kg Pilsner maláta

0,5 kg Carahell

15 g Tettnanger komló (4,8 % alfasav)

5 g Perle komló (10 %  alfasav)

5 g Cascade -esetleg Simcoe – komló (5 % alfasav)

1 csomag (11,5 g) Safbrew WB-06 élesztő

Cefrézési eljárás

1.      38 °C › becefrézés

2.      52 °C › 0 min

3.      62 °C › 30 min

4.      72 °C › 40 min

5.      78 °C › 15 min

Komlóforralás › 80 min

Komlóadagolás

15 g Tettnanger › 70 perccel a forralás vége előtt

5 g Perle › 40 perccel a forralás vége előtt

5 g Cascade › a forralás leállítása után

Készsör várható extrakttartalom:

12 Balling° 21 Liter kész sör esetén

Főerjedés

Kb 1 hét 22 °C-on

Utóerjedés/érlelés

Palackozást követően 2–3 napig hagyjuk szobahőn, hogy az élesztő megerősödjön, azután 2–3 hétig érleljük 5 °C-on, hűtőszekrényben

Ne maradjon le róla!

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és elsőként fog értesülni A Serbárium Webáruház soha vissza nem térő akcióiról!

Az Adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elofogadom