- Kezdőlap
- Sörfőző tanfolyam, sörkóstolás, főzdetúra
Sörfőző tanfolyam, sörkóstolás, főzdetúra
FONTOS: Ha nem szeretnél lemaradni, iratkozz fel a hírlevelünkre!
Sörfőző tanfolyam az Etyeki Sörmanufaktúrában: készíts velünk sörkülönlegességet!
Tanfolyamunkról mondták:
"Remekül éreztem magam, elrepült a nap. És közben megtanultam sok mindent, de leginkább azt, hogy a házi sörfőzés tényleg egyszerű - kezdő szinten :) És hogy a házi sör tényleg sokkal jobb, mint a "gyári" :)"
"Mindenképp ajánlom akár csapat építő szempontból is, mert ez egy olyan élmény amit évek múltán is tud emlegetni az ember. Nem mellesleg amikor az ember elmeséli hol járt mindenkinek le esik az álla." SzB, Tatabánya
"Nagyon sok információ jut el a sörfőzést tanulni vágyóknak. Olyan információkra tehetnek szert amit csak egy ilyen tanfolyamon szerezhetnek meg. Részemről nagyon sokat kutakodtam az interneten, de az elmaradt kérdésekre a választ ezen tanfolyamon találtam meg." F. L. Zsolt Erdély, Küküllőkeményfalva
Miért válaszd a Serbárium tanfolyamát?
- a sörfőzéssel mindig egy sörkülönlegesség főzésén keresztül ismerkedhetsz meg;
- nem csak az otthoni sörfőzéssel, de az Etyeki Sörmanufaktúra főzőházában a kisüzemi sörfőzéssel is megismerkedhetsz;
- a sör mellett a malátaital készítéséről is beszélünk, amely sportolóknak, betegeknek és kismamáknak különösen ajánlott, egészséges ital;
- tanfolyamunkon nem csak többfajta sörkülönlegességet kóstolhatsz, de megismerkedhetsz a komlóteával és a sörtörkölyből készült sütikkel is;
- a tanfolyam végén nem csak élményekkel, receptekkel és oklevéllel leszel gazdagabb, de ezután otthon fogod érezni magad a sörök között, sőt, a sörkóstolás és sörcsapolás "művészetét" is el fogod sajátítani;
- A tanfolyamon valóban szakértőtől tanulhatsz: dr. Bálint András Ferenc agrábiotechnológus nem csak az első hazai dedikált biosörfőző, diplomás sörmester, de az ő nevéhez fűződik a gerillaként főzött Craftwell Kincsünk biosör megalkotása is.
A kisüzemi sörfőzés rejtelmeibe Radányi Orsolya, élelmiszermérnök, az Etyeki Sörmanufaktúra tulajdonosa és technológiai vezetője avat be.
Tanfolyam időpontok és tematika
Részletes információk a tanfolyamról
A tanfolyam díja:
24 990 Ft/fő
Mit tartalmaz a díj?
- elméleti oktatás és közös sörfőzés szakértő oktatókkal
- részvétel a 4 órás sörfőzésen, mely tartalmaz egy 1 órás főzdelátogatást az Etyeki Sörmanufaktúrában;
- 5-6 kézműves sör kóstolása, kétfogásos ebéd (egytálétel és desszert), korlátlan szóda, szörp és kávéfogyasztás - akár csapolhatsz is magadnak;
- ajándék sörkóstoló pohár;
- a tanfolyam anyaga (pdf) + sör és malátareceptek (pdf);
- "Sörfőzők könyve" 100 oldalas sörfőző könyv (elektronikus formátumban): sörfőzés elmélete, gyakorlat, receptek - minden amire szükséged van az induláshoz, sőt!;
- névre szóló és aláírt oklevél.
Tanfolyam helyszíne
Etyeki Sörmanufaktúra Sörterasz, Etyek, Kolumbusz u. 1.
Tanfolyam időpontok
Az aktuális időpontokról a webshopban tájékozódhatsz.
Jelentkezés és fizetés
Jelentkezni kizárólag a webshopban lehet, itt: Jelentkezés
A webshopban ajándékkupon-beváltással vagy bankkártyával lehet fizetni, de készpénzes fizetésre a tanfolyam helyszínén is lehetőség van.
A tanfolyam megrendezésének a feltétele minimum 8 fő előzetes jelentkezése. A tanfolyamra maximum 25 fő jelentkezhet.
Jelentkezési határidő:
A szombati tanfolyamokra a tanfolyamot megelőző hét szombat éjfélig van lehetőség jelentkezni, vagy ameddig a tanfolyam elérhető a webshopban.
Hogyan zajlik a tanfolyam?
- Az elméleti részben elmeséljük, hogy mit jelent az öko-szemléletű sörfőzés, miért egészséges a biosör, a maláta- és komlóitalok fogyasztása. Elmagyarázzuk, hogy mi a különbség a nagyüzemi-kisüzemi sörök között, és mit jelent a kézműves, illetve craft sörfőző szemlélet.
- Végigmegyünk a sörfőzés elméletén, bemutatjuk az otthoni sörfőzés folyamatát és megismerkedünk a kisüzemi sörfőzés technológiájával is. Az alapanyagok (maláta, komló, élesztő), és a sörfőzéshez szükséges eszközök is bemutatásra kerülnek.
- Az elméleti bevezető után a malátaroppantással és az alapanyagok kimérésével majd a becefrézéssel indul a nap. A tanfolyamon mindig egy sörkülönlegességet - pl. belga witbier-t, düsseldorfi altbier-t - főzünk közösen, egy 20 literes Speidel Braumeister sörfőzőgéppel. Az idő rövidsége miatt egy rövidített receptet főzünk. A sörfőzésre otthon az előkészületekkel kb. 6-8 órát kell szánni:-)
- Kóstolunk 5-6 kisüzemi sört az Etyeki Sörmanufaktúra kínálatából, komlóteát és sörtörkölyből készült süteményt. Sörkóstolásnál nem csak arra térünk hogy melyik sörtípust hogyan kell szervírozni és kóstolni, de szót ejtünk az ízhibákról is.
Természetesen azt is megmutatjuk, hogyan kell csapolni a sört, és ha kedved van, csapolhatsz magadnak!
- A jó hangulatot és szakmai színvonalat: dr. Bálint András Ferenc garantálja, aki nem csak az első hazai dedikált biosörfőző, diplomás sörmester, de az ő nevéhez fűződik a gerillaként főzött Craftwell Kincsünk biosör megalkotása is.