- Kezdőlap
- Ale - Búzasör "classique"
Ale - Búzasör "classique"
Búzasör "classique" – 20 liter kész sörhöz
Balling: 12, EBC: 2.5, IBU: 10.2, cefrézés + komlóforralás: 145 perc
(Ha más mennyiséget szeretne főzni, arányosan többet vagy kevesebbet használjon az alapanyagokból)
Alapanyagrendelés ezen linken: sörfőzés alapanyagok
Alapanyagok
23 l cefrézővíz + kb. 4 l máslóvíz
2,3 kg Búzamaláta maláta
2,2 kg Pilseni maláta
20 g Tettnanger komló (4,2 % alfasav)
1 csomag (11,5 g) Safbrew WB-06 élesztő
Cefrézési eljárás
1. 50 °C › becefrézés
2. 52 °C › 0 min
4. 73 °C › 35 min
5. 78 °C › 15 min
Komlóforralás › 80 min
Komlóadagolás
20 g Tettnanger › 70 perccel a forralás vége előtt
Készsör várható extrakttartalom:
12 Balling° 21 Liter kész sör esetén
Főerjedés
Kb 1 hét 22 °C-on
Utóerjedés/érlelés
Palackozást követően 2–3 napig hagyjuk szobahőn, hogy az élesztő megerősödjön, azután 2–3 hétig érleljük 5 °C-on, hűtőszekrényben