Ale - Búzasör "classique"

Búzasör "classique" – 20 liter kész sörhöz

Balling: 12, EBC: 2.5, IBU: 10.2, cefrézés + komlóforralás: 145 perc

(Ha más mennyiséget szeretne főzni, arányosan többet vagy kevesebbet használjon az alapanyagokból)

Alapanyagrendelés ezen linken: sörfőzés alapanyagok

Alapanyagok

23 l cefrézővíz + kb. 4 l máslóvíz

2,3 kg Búzamaláta maláta

2,2 kg Pilseni maláta

20 g Tettnanger komló (4,2 % alfasav)

1 csomag (11,5 g) Safbrew WB-06 élesztő

Cefrézési eljárás

1.      50 °C › becefrézés

2.      52 °C › 0 min

3.      63 °C › 15 min

4.      73 °C › 35 min

5.      78 °C › 15 min

Komlóforralás › 80 min

Komlóadagolás

20 g Tettnanger › 70 perccel a forralás vége előtt

Készsör várható extrakttartalom:

12 Balling° 21 Liter kész sör esetén

 

Főerjedés

Kb 1 hét 22 °C-on

Utóerjedés/érlelés

Palackozást követően 2–3 napig hagyjuk szobahőn, hogy az élesztő megerősödjön, azután 2–3 hétig érleljük 5 °C-on, hűtőszekrényben

Ne maradjon le róla!

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és elsőként fog értesülni A Serbárium Webáruház soha vissza nem térő akcióiról!

Az Adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elofogadom