Láger - Bohémiai Láger

Bohémiai Láger– 20 liter kész sörhöz

Balling: 12, EBC: 6.8, IBU: 14.5, cefrézés +komlóforralás: 155 perc

(Ha más mennyiséget szeretne főzni, arányosan többet vagy kevesebbet használjon az alapanyagokból)

Alapanyagok

23 l cefrézővíz + kb. 4 l máslóvíz

3,0 kg Bohemiai Lager maláta

1,0 kg Carahell maláta

0,5 kg Búzamaláta

20 g Hallertauer komló (8 % alfasav)

5 g Cascade komló (6 %  alfasav)

1 csomag (11,5 g) Saflager S-23 vagy Saflager W34/70 élesztő

Cefrézési eljárás

1.      62 °C › becefrézés

2.      62 °C › 40 min

3.      72 °C › 30 min

4.      78 °C › 10 min

Komlóforralás › 75 min

Komlóadagolás

10 g Hallertauer › 65 perccel a forralás vége előtt

5 g Hallertauer › 40 perccel a forralás vége előtt

5 g Hallertauer › a forralás leállítása után

5 g Cascade › a forralás leállítása után

Készsör várható extrakttartalom:

12 Balling° 21 Liter kész sör esetén

Főerjedés

Kb 1 hét 12 °C-on

Utóerjedés/érlelés

Palackozást követően 2–3 napig hagyjuk szobahőn, hogy az élesztő megerősödjön, azután 3–4 hétig érleljük 5 °C-on, hűtőszekrényben

Bónusz: Bohémiai láger főzési videó:


Ne maradjon le róla!

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és elsőként fog értesülni A Serbárium Webáruház soha vissza nem térő akcióiról!

Az Adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elofogadom