Láger - Eichenbock

Tölgyfán érlelt Bock – 20 liter kész sörhöz

Balling: 17, EBC: 12.4, IBU: 19.7, Cefrézés+komlóforralás: 165 perc

(Ha más mennyiséget szeretne főzni, arányosan többet vagy kevesebbet használjon az alapanyagokból)

Alapanyagrendelés ezen a linken: sörfőzés alapanyagok

Alapanyagok

21 l cefrézővíz + kb. 2 l máslóvíz

5,5 kg  Müncheni maláta

0,4 kg Carahell maláta

0,1 kg Búzamaláta

30 g Tettnanger komló (4,2 % alfasav)

15 g Perle komló (10 % alfasav)

1 csomag (11,5 g) Saflager W34/70 élesztő

60 g érlelt tölgyfa chips / érlelt tölgyhordó darabok

Cefrézési eljárás

1.      38 °C › becefrézés

2.      52 °C › 0 min

3.      65 °C › 30 min

4.      72 °C › 40 min

5.      78 °C › 5 min

Komlóforralás › 90 min

Komlóadagolás

20 g Tettnanger › 80 perccel a forralás vége előtt

15 g Perle › 70 perccel a forralás vége előtt

10 g Tettnanger › a forralás leállítása után

Készsör várható extrakttartalom:

17 Balling° 19 Liter kész sör esetén

Főerjedés

Kb 1 hét 12 °C-on, a 60 g tölgyfát ekkor kell hozzáadni

Utóerjedés/érlelés

Palackozást követően 2–3 napig hagyjuk szobahőn, hogy az élesztő megerősödjön, azután 3–4 hétig érleljük 5 °C-on, hűtőszekrényben

Ne maradjon le róla!

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és elsőként fog értesülni A Serbárium Webáruház soha vissza nem térő akcióiról!

Az Adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elofogadom