Ale - IPA brutálverzió

IPA – 20 liter kész sörhöz

Balling: 12, EBC: 5.2, IBU: 103.5, cefrézés + komlóforralás: 185 perc

(Ha más mennyiséget szeretne főzni, arányosan többet vagy kevesebbet használjon az alapanyagokból)

Alapanyagok

23 l cefrézővíz + kb. 4 l máslóvíz

4,0 kg Pale Ale maláta

0,5 kg Carapils

50 g Centennial komló (12,3 % alfasav)

100 g Cascade komló (6,8 % alfasav)

1 csomag (11,5 g) Safale US-05 élesztő

Cefrézési eljárás

1.      63 °C › becefrézés

2.      63 °C › 70 min

3.      73 °C › 5 min

4.      78 °C › 5 min

Komlóforralás › 80 min

Komlóadagolás

25 g Centennial › 70 perccel a forralás vége előtt

25 g Centennial › 55 perccel a forralás vége előtt

40 g Cascade › 40 perccel a forralás vége előtt

30 g + 30 g Cascade › forralás leállításakor + hűtés megkezdésekor

Készsör várható extrakttartalom:

12 Balling° 21 Liter kész sör esetén

 

Főerjedés

Kb 1 hét 22 °C-on

Utóerjedés/érlelés

Palackozást követően 2–3 napig hagyjuk szobahőn, hogy az élesztő megerősödjön, azután 3–4 hétig érleljük 5 °C-on, hűtőszekrényben

Ne maradjon le róla!

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és elsőként fog értesülni A Serbárium Webáruház soha vissza nem térő akcióiról!

Az Adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elofogadom